Borci će Bukvareviću predati peticiju za nepriznavanje temeljnih boračkih udruženja *Arhiva

Potpise dalo gotovo 200 boraca s područja općine Ilijaš

BiHIlijaš

Simbolično u 11.55 sati Salki Bukvareviću, ministru za boračka pitanja FBiH, predata je peticija za nepriznavanje temeljnih boračkih udruženja.

IlijašNet - ilijas, bih - Borci će Bukvareviću predati peticiju za nepriznavanje temeljnih boračkih udruženja

Peticiju je potpisalo gotovo 200 boraca s područja općine Ilijaš, a predat će mu je Emir Palić.

– Ne priznajemo udruženja koja su oko ministra i Šerifa Patkovića – rekao je Palić.

Prema informacijama, sličnu peticiju planiraju predati s područja općina Zavidovići, Gornji Vakuf…

Palić je jutros načelniku općine Ilijaš Akifu Fazliću predao i peticiju za prestanak finansiranja boračkih udruženja iz općinskog budžeta, a potpisalo ju je gotovo 300 boraca i građana Ilijaša.

IlijašNet - ilijas, bih - Borci će Bukvareviću predati peticiju za nepriznavanje temeljnih boračkih udruženja

– Samo u Ilijašu ima 14 boračkih udruženja i još dva koja nisu verificirana. Za četiri godine dato je oko milion KM iz općinskog budžeta. Kroz šta peru pare, to ćemo vidjeti – istakao je Palić.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 76, Arhivirano: 547, Dopisnici 17, Slike: 1372
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.