Da se ne zaboravi BIOČA 1992-2018 *Arhiva

Obavještenja

U nedjelju 27. maja 2018. godine bit će obilježena 26. tužna godišnjica  stradanja stanovnika Bioče, koje je početkom 1992. godine agresorska vojska zarobila i zatvorila u prostorije Osnovne škole i potom ih odvela u logore gdje su mnogi mučki ubijeni. Najveći zločin počinjen je na brdu Žerovanj, gdje su mučena i likvidirana 23 Biočana, dok su ostali poginuli u živim štitovima koje je koristila agresorska vojska.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA:

9:00-10:00h- okupljanje gostiju i porodica šehida i obilazak Spomen sobe

10:00h-prigodan program, obraćanje zvanica, polaganje cvijeća i odavanje počasti na centralnom Spomen obilježju kod škole u Gornjoj Bioči

11:00-formiranje kolone i polazak prema Spomen obilježju u naselju Selimovići ( polaganje cvijeća i učenje Fatihe)

12:00-Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na Spomen obilježju na Trešnjicama

Iz Organizacionog odbora obavještavaju da će istog dana biti upriličen iftar i proučen tevhid nakon akšam namaza u džamiji u Gornjoj Bioči.

Put do Spomen obilježja Selimovići je prohodan, dok se na Trešnjice može stići traktorom ili nekim terenskim vozilom.

Da se ne zaboravi BIOČA 1992-2018!

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 100, Arhivirano: 492, Dopisnici 16, Slike: 1318
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.