Detalji jučerašnje nesreće na autoputu: Vozilom udario dva pješaka i kombi Granične policije *Arhiva

Ilijaš

U saobraćajnoj nesreći koja se jučer oko 14:30 sati desila na kolovozu autoputa A1 na dionici Jošanica-Podlugovi povrijeđene su dvije osobe, a jedna je lišena slobode.

Prema informacijama MUP-a Kantona Sarajevo, u nesreći u mjestu Kadarići na području općine Ilijaš vozač teretnog vozila Opel Movano, 27-godišnji E. H. iz Žepča, udario je pješaka inicijala R. D. (42) iz Rudog, a potom i zaustavljeno vozilo VW Transporter u vlasništvu Granične policije BiH. Poslije udara u ovo vozilo oboren je i pješak E. M. (42) iz Ilidže koji je prethodno upravljao VW Transporterom, ali ga je zaustavio u zaustavnoj traci autoputa.

R. D. je teško povrijeđen i zadržan je na daljem liječenju u KCUS-u, dok je E. M. prošao sa lakšim tjelesnim povredama i on je, nakon pružanja pomoći u Općoj bolnici, otpušten na kućno liječenje.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, policijski službenici su sinoć 20:30 sati lišili slobode E.H. iz Žepča. On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisane saobraćajne nezgode.

Saobraćaj je na ovoj dionici autoputa bio obustavljen od 14:30 do 18:40 i u tom periodu se odvijao alternativnim pravcima, saopćeno je iz MUP-a.

klix.ba

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 100, Arhivirano: 492, Dopisnici 16, Slike: 1318
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.