Dogovor medicinara i vladajućih u KS, sutra potpisivanje sporazuma *Arhiva

BiHIlijaš

Postignut je dogovor sindikata zdravstvenih radnika u KS, sa kantonalonom vladom. Do pregovora je došlo nakon što je ovaj sindikat krenuo stopama sindikata doktora medicine i stomatologije i od jutros stupio u generalni štrajk.

Ovaj sindikat ima samo jedan zahtjev, a to je povećanje plaća. Nakon postizanja dogovora, kantonalna ministrica zdravstva Zilha Ademaj pozvala je na prekid štrajka.

Riječ je, naime, o kompromisnome rješenju prema kojemu će doktori medicine i stomatolozi od 1. septembra dobiti povećani koeficijent osnovice plaće za 0,4 posto. Radnici u zdravstvu, uglavnom članovi Sindikata zdravstvenih radnika, dobit će povećanje za 0,3 posto.

Sporazumi bi trebali sutra biti i potpisani, a zatim će – najavili su predsjednici sindikata štrajk biti okončan.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 74, Arhivirano: 551, Dopisnici 17, Slike: 1377
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.