Dojavi vijest i postani čitatelj-reporter!

Ako ste svjedočili nekom događaju i želite podijeliti informacije, fotografije ili video javite nam. Bez obzira na kojoj teritoriji BiH se nalazite, mi smo globalna mreža a fokusirani smo na Ilijaš, Brezu, Visoko, Vogošću BiH i šire.

Želite prijaviti korupciju, nepravilnosti i neregularnosti u administraciji, pošaljite dokaze. IlijašNet je u službi građana.

Sve Vaše dojave možete slati u našu redakciju, na e-mail   redakcija@ilijas.net ili javiti na telefon    062/118 465 (Viber + WhatsApp), a možete nam poslati poruku na Facebook fan stranici portala Ovdje.

*Molimo vas da prije postavljanja sadržaja   OBAVEZNO  pročitate uputstva

Uputstva za korisnike

Građani novinari su?

Obični ljudi ili profesionalci koji u formi teksta, fotografije ili video zapisa stvaraju priču s kritičkim ili afirmativnim osvrtom na društveno-politička dešavanja, događaje u njihovim zajednicama ili iznose lični stav o bilo kojoj temi.

Od vas tražimo:

  • tekst (priču) koja ne sadrži manje od 200 i ne više od 1000 riječi,
  • fotografiju ili video koji u opisu ne sadrži manje od 20 riječi,
  • sadržaj u bilo kojoj od navedenih formi koji je u skladu s Uslovima Korištenja za posjetitelje i korisnike ilijasNet-a,
  • tekst (priču), sliku ili video koji NE SADRŽI političku ili bilo koju drugu vrstu propaganda, koji afirmiše političke ličnosti, koji širi govor mržnje, nacionalizam, krši ljudska prava ili eksplicitne fotografije.
  • tekst (priču), fotografiju ili video koji imaju odobrenje staratelja ukoliko se na njima nalazi maloljetna osoba,
  • autorske fotografije ili fotografije za čije korištenje imate dozvolu.

 Nudimo vam:

  • besplatan medijski prostor da se stavite u ulogu novinara i objavite vaše mišljenje ili stav o određenoj temi,
  • mogućnost da igrate aktivnu ulogu u procesu prikupljanja i prezentiranja informacija koje u konačnici mogu da stvaraju ili oblikuju javno mišljenje,
  • mogućnost da vaša objava dođe do preko 10.000 ljudi,
  • objavljivanjem sadržaja na ilijasNet ispunjavate jedan od kriterija za članstvo u redakciji našeg medija.

Zašto objavljivati na ilijasNet?

Imaš priliku da pišeš onako kako misliš. Dobijaš priliku da ostvariš uticaj na donošenje odluka i promjene. Građanin/ka reaguje na društvene pojave i događaje koji ometaju redovne procese i kvalitet života u Bosni i Hercegovini.

Između ostalog, zašto da šutiš?

Snimi. Fotografiši. Piši. Objavi.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljeno: 164, Arhivirano: 130, Dopisnici 8, Pregledi 2106490
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio poteban ili opravdan, nije zločin.