Humanitarni koncert za Adelu Kostić: 19-godišnjakinji potreban novac za liječnje *Arhiva

ApeliBreza

Brezanka Adela Kostić sa prebivalištem na Vijesolićima rođena 1999. godine, oboljela od Ewing sarcoma infiltraticum ossis-ime bolesti.

11.01.2018. godine primljena u bolnicu gdje je ostala, a otišla je žaleći se na pojavu i rast tumefakta (izraslina na koži veličine jajeta), te bol u lijevoj potkoljenici.

Planiran je operativni zahvat u opštoj anesteziji, i uzorak odstranjenog tkiva se šalje na Ph analizu. Operacija je rađena 15.01.2018. godine, zatim je uzorak poslan u Zagreb na obradu, a drugi u Sarajevo.

 

17.01.2018. godine je otpuštena na kućno liječenje uz propisane lijekove, korištenje štaka za kretanje i previjanje rana putem patronažne službe. 25.01.2018. godine je došao izvještaj obrade uzorka i dijagnosticirana je maligna mezenhimalna neoplazma ( Ewing sarcoma infiltraticum ossis-ime bolesti).

Sad je prošla dva ciklusa kemoterapija, između ciklusa je na kućnom liječenju i prima injekcije, pije lijekove i priprema se za naredni ciklus. Pauza između ciklusa terapije je 21 dan zbog jačine terapije. Ima ukupno 4 ciklusa.

Nakon zadnjeg ciklusa radi MRI koji će biti zakazan za sredinu maja. Za liječenje i kemoterapije naše Adele potrebna su novčana sredstva koje porodica nije u mogućnosti obezbjediti.

 

Forum mladih SBB Breza i Club Magaza, i Dženan Šabić organizuju humanitarni koncert u srijedu 11.04.2018. godine u Clubu Magaza sa početkom u 20h. Cijena karte je 3KM.

Molimo sve humane ljude da se odazovu u što većem broju i kao uvijek kad je riječ nažalost o ovakvim stvarima pruže nesebičnu novčanu podršku. Sav prikupljeni novac od prodaje karata i pića će biti uručen Adeli.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 85, Arhivirano: 489, Dopisnici 16, Slike: 1258
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.