Izjava predsjednika sindikata profesora efendije. Mahira Čuture (audio) *Arhiva

Ilijaš

Povodom štrajka upozorenja prosvjetnih radnika KS uzeli smo izjavu ef. Mahira Čuture.

Što se tiče štrajka upozorenja on se nalazi u kolektivnom ugovoru i svi imaju pravo na štrajk. To je član 165, svi oni što osporavaju i omolalovažavaju član 165,to povlači za sobom i član 35 omalovažavanjem prosvjetnih radnika, član 35 povlači i član 5 gdje kaže da kolektivni ugovor trebaju svi da poštuju, svi oni koji su potpisali.

Takođe Član 177 kolektivnog ugovora moraju svi da poštuju, oni koji su potpisali i koji su se naknadno tome priključili, Nećemo dozvoliti mobing, rušenje dostojanstva prosvjetnih radnika. Mnogi u Kantonu žele da uruše i sruše dostojanstvo prosvjetnih radnika, mi kao samostalni sindikat osnovnog odgoja i obrazovanja nećemo to dozvoliti.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 76, Arhivirano: 547, Dopisnici 17, Slike: 1372
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.