Karate Klub “Rašid Buća”: Ovog vikenda održana su državna prvenstva za djecu i za seniore. *Arhiva

IlijašSport

U subotu 21.04.2018. u Jajcu održano je Državno prvenstvo za djecu u katama i borbama, gdje je nastupilo 110 karate klubova sa oko 900 takmičara.
Naš klub pod vodstvom trenera Azmir Subašić nastupio je sa dva takmičara Muamer Kadrić i Imran Brkić.
Muamer Kadrić je u svojoj kategoriji pobjedio dva takmičara i poražen je u trećem krugu, a zatim nije imao sreće pa je i borbu za treće mjesto izgubio na odluku sudija nakon neriješenog rezultata.
Imran Brkić je u kategoriji borbe dječaci 2006.g. -37.kg. imao pet borbi i savladao svoja prva tri protivnika te je izgubio od finaliste i u borbi za treće mjesto pobjedio i osvoijo bronzanu medalju za Karate klub ” Rašid Buća” i za Ilijaš.
Ova medalja je donijela i status reprezentativca BiH za našeg Imrana Brkića koji će svoj prvi nastup za reprezentaciju BiH imati u maju u Beogradu na Balkanskom prvenstvu za djecu.

U nedjelju, 22.04.2018. u Sarajevu je održano Državno prvenstvo za seniore gdje smo imali tri predstavnika Adin Balta, Emina Brkic i Enela Šečić.
Adin Balta je u kategoriji borbe seniori -67.kg. osvoijo bronzanu medalju (3.mjesto).
Emina Brkić je poražena za finale a zatim i u borbi za treće mjesto.
Enela Šečić je imala dvije pobjede i jedan poraz sto joj nije bilo dovoljno za osvajanje medalje.
Ekipu Karate kluba “Rašid Buća” – Ilijaš na Seniorskom državnom prvenstvu je vodio trener Raif Buća.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 100, Arhivirano: 492, Dopisnici 16, Slike: 1318
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.