KJKP Rad počinje jesenju akciju prikupljanja kabastog otpada u KS

BiHIlijašObavještenja

Jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada na području Kantona Sarajevo počinje 08. oktobra a završava 4. novembra ove godine.

IlijašNet - obavjestenja, ilijas, bih - KJKP Rad počinje jesenju akciju prikupljanja kabastog otpada u KSIz KJKP Rad saopćeno je kako su u ovom periodu aktivnosti organizovane tako da građani vikendom iznose kabasti otpad, a u toku radne sedmice radnici ovog preduzeća preuzimaju obavezu da ga prikupe i odlože.

“Građani će kabasti otpad iznositi na već poznate lokacije iz prethodnih akcija. Spisak lokacija će biti dostavljen u mjesne zajednice. Napominjemo da su ovo dani iznošenja kabastog otpada po Općinama. Naše preduzeće će nastojati da sa svojim kapacitetima prikupi sav kabasti otpad sa jedne općine u toku sedmice. Nadamo se da ćemo ovim načinom iznošenja i prikupljanja kabastog otpada poboljšati akciju i da će građani biti zadovoljniji”, saopćeno je iz KJKP Rad.

Napominjemo da su ovo dani iznošenja kabastog otpada po Općinama i da se građani trebaju pridržavati navedenih termina odvoza kabastog otpada kako bi održali zavidan nivo javne higijene.

Program odlaganja kabastog otpada u Općini Ilijaš po Mjesnim Zajednicama:

  • MZ Crna Rijeka – plato kod autobuske stanice
  • MZ Čevljanovići – plato kod autobuske stanice
  • MZ Ilijaš – kod hajfiša
  • MZ Malešići – plato preko puta Mjesne zajednice
  • MZ Misoča – plato kod mosta, plato preko puta kasarne
  • MZ Srednje – kod hajfiša
  • MZ Stari Ilijaš – iza „Jahorine“, iza samoposluge, kod hajfiša, luka, kod prodavnice

KJKP “RAD” d.o.o. Sarajevo

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljeno: 92, Arhivirano: 414, Dopisnici 10, Pregledi 2158120
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio poteban ili opravdan, nije zločin.