Klanjana dženaza Hatidži Mehmedović *Arhiva

BiH

U Srebrenici je danas  klanjana dženaza  Hatidži Mehmedović Điđi, predsjednici Udruženja Majke Srebrenice, koja je preminula je u nedjelju navečer u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon duge i teške bolesti.

Mehmedović je preminula u 66. godini života, a ispraćaj i dženaza merhume obavila se ispred Čaršijske džamije u Srebrenici danas u 12 sati.

Prije dženaze, koja je klanjana u tamošnjoj Čaršijskoj džamiji, održana je i   komemoracija  na kojoj su govorili Hajra Ćatić, Munira Subašić, Admir Muhić, Emir Hadžihafizbegović…

Nakon komemoracije počela je dženaza, a tabut je prenošen na stotinama ruku sinova Bosne i Hercegovine.

Dženazu je predvodio muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović.

IlijašNet - bih - Klanjana dženaza Hatidži Mehmedović

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 96, Arhivirano: 515, Dopisnici 16, Slike: 1343
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.