LIBERALNO DEMOKRATSKA STRANKA OPĆINSKI ODBOR ILIJAŠA - Arhivirano

Ilijaš

On je u svojoj suštini veoma jasan i jednostavan: svako je slobodan da radi sve što želi i niko nema pravo ništa da mu nameće. Jedino što ograničava slobodu pojedinca jeste sloboda drugog pojedinca.

U konkretnom slučaju BiH njen liberalni model izgledao bi na sljedeći način. Svi njeni građani imali bi jednaka prava koja predviđa ustav, odnosno ustavi u BiH. Ti ustavi, u dijelu koji se tiče ljudskih prava i sloboda, ne bi se bitno razlikovali od sadašnjih pozitivnih konstitucionalnih rješenja, koja su potpuno inspirisana najvišim dostignućima humanističke misli i predstavljaju, makar na papiru, najrazvijenija ustavna rješenja koja su danas u opticaju. Dakle, svaki pojedinac bi u BiH imao maksimalna prava i slobode, predviđena ustavnim normama kao najvišim pravnim normama u svakoj zemlji.

Općinski odbor LDS Ilijaš u posljednji nekoliko mjeseci ima upis preko 150 novih članova, i to mladih i obrazovanih koji žele uzeti svoju budućnost u svoje ruke. LDS Ilijaš poziva građane da se aktivno uključe u stranku. Svakim radnim danom se mogu učlaniti u prostorijama u ulici Ivana Franje Jukića. Uskoro na našoj stranici LDS ILIJAŠ ćete se moći učlaniti i elektronskim putem, popunjavanjem on line pristupnice. Više detalja u narednoj sedmici.

 

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljeno: 162, Arhivirano: 135, Dopisnici 8, Pregledi 2101807
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio poteban ili opravdan, nije zločin.