Mektebska nastava počinje u subotu 08. septembra *Arhiva

Obavještenja

Na području Muftiluka sarajevskog nastava u svim mektebima u ovoj mektebskoj godini počinje 8. septembra 2018. godine a završava u nedjelju 5. maja 2019. godine.

Na nedavnom radnom sastanku u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ zaključeno je da će predstojeća 2018/2019. mektebska godina biti realizirana po starom nastavnom planu i programu, kako bi se završila procedura odabira i izrade novih udžbenika i njihovog multimedijalnog sadržaja, s obzirom da još nisu prihvaćeni prijedlozi ilmihala za drugi i treći stupanj, a Uprava će u saradnji s glavnim imamima u narednom periodu organizirati sastanke s muallimima kako bi se upoznali s novim nastavnim planom i programom i sadržajem udžbenika, kako bi se u narednoj mektebskoj 2019/2020. godini nastava izvodila po novom mektebskom planu i programu.

Na području MIZ Sarajevo upis će se vršiti u subotu 08. septembra od 09-13 sati u svim sarajevskim mektebima, a iz MIZ Sarajevo je najavljena i jedna novina, a tiče se mogućnosti online upisa u sarajevske mektebe, o čemu će roditelji i mektebski polaznici na vrijeme biti informisani.

Povodom početka nove školske i mektebske godine Muftijstvo sarajevsko i MIZ Sarajevo upućuju iskrene čestitke svim učenicima, roditeljima, muallimima i nastavnicima, obavještavaju iz MIZ Sarajevo.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 76, Arhivirano: 547, Dopisnici 17, Slike: 1372
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.