Merhamet Ilijaš: Akcija “Bosanski kurban” *Arhiva

Obavještenja

“Bosanski kurban” naziv je akcije koju Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” provodi tradicionalno i ove godine.

U okviru akcije  „Bosanski kurban“, „Merhamet“ će nabavljati domaće kurbane od naših poljoprivrednih proizvođača i povratnika.

Na ovaj način, obezbjeđujemo meso za javne kuhinje „Merhameta“, a istovremeno pomažemo naše poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilisane borce, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugrožene građane BiH.

Akcija „Bosanski kurban“ traje do 20. augusta 2018. godine.

Vrijednost domaćih kurbana iznosi 350 KM.

„Merhamet“ istovremeno provodi i akciju „Australijski kurban“. I ove godine će „Merhamet“, kao i protekle dvije godine, izbjeglicama iz Sirije u Republici Turskoj uputiti značajnu pomoć u kurbanskom mesu, koje će biti prikupljeno tokom akcije.

  • Akcija Australijski kurbantraje do 18. augusta 2018. godine.
  • Vrijednost australijskih kurbana iznosi 270 KM.

Dodatne informacije možete dobiti na broj Regionalnog odbora Merhamet:

 033/628-107 i 061/559-143 – Merhamet Ilijaš

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 96, Arhivirano: 515, Dopisnici 16, Slike: 1343
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.