Na jezeru Starača ulovljen šaran od 15 kilograma *Arhiva

Ilijaš

Dolaskom toplijeg vremena, i riba postaje sve aktvinija, što na jezeru Starača dokazuju i svakodnevni ulovi.

Tako je Senad Balić, član Udruženja Bistro! iz Sarajeva, prije dvije noći u jezeru uhvatio čeetiri šarana težina između četiri i osam kilograma i jednu štuku težine šest kilograma.

Fahrudin Letić je ulovio amura težine oko sedam kilograma, Esmir Hasečić iz Ilijaša je prije nekoliko dana ulovio šarana od 13 kilograma, a trenutni, ovosezonski rekord, sinoć je postavio Kemal Avdić, potpredsjednik Udruženja Bistro iz Sarajeva, uhvativši šarana težine 15,1 kilogram.

Na jezeru je za ovaj mjesec predviđeno održavanje i dva takmičenja u ribolovu. Prvo je 8. aprila u lovu štuke Topfish 2018, a drugo je Memorijalni kup u lovu šarana i amura u pomen na nedavno preminulog predsjednika Udruženja Bistro! Adnana Osmanagića.

izvor: RadioSarajevo.ba

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 85, Arhivirano: 489, Dopisnici 16, Slike: 1258
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.