Obilježavanje dana pogibije majora Hašima Spahića *Arhiva

Ilijaš

Jedanaesti dan u mjesecu oktobru, od 1994. godine, je dan ispunjen tugom, bolom ali ponosom. Te kobne 1994. godine i jedne od najtežih ratnih godinan za ovaj kraj, svoj život dao je ilijaški komandant, major Hašim Spahić.

Svi oni koji su svjesni značaja i djela Hašima Spahića, danas su stazama sjećanja obilježili 24. godišnjicu njegove pogibije. Na Moševićkom brdu počast su odali borci i pripadnici 16. divizije Prvog Korpusa ARBIH, čija se hrabrsot i trud jednako cijene te prijatelji i poznanici komandanta Hašima Spahića.

Na mjestu pogibije heroja Spahića, upriličen je prigodan program i polaganje cvijeća.

Foto: Facebook

Za  Petak  (12.10.2018.)  planirano je:

  • 16:45-polaganje cvijeća na centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima
  • 17:00-prigodna akademija u kino sali KSC Ilijaš
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 74, Arhivirano: 551, Dopisnici 17, Slike: 1377
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.