Obilježavanje godišnjice donošenja odluke o organizovanju i pružanju otpora u MZ Gajevi *Arhiva

IlijašObavještenja

Iz Udruženja „RVI“ Ilijaš obavještavaju građana općine Ilijaš da će se u ponedjeljak 23.aprila 2018. godine sa početkom u 10:00 sati u mjestu Gajevi, lokalitet Lokva obilježiti godišnjica donošenja odluke o organizovanju i pružanju otpora agresiji na Bosnu i Hercegovinu na području Srednjeg i šire, uključujući djelove općina: Vareš,Olovo, Sokolac i Vogošća.

Tog dana okupit će se preživjeli učesnici savjetovanja, govorit će se o značaju donošenja odluke za dalji tok rata na tom području, sjetiti se svih onih koji su život dali za odbranu domovine.
Ovim putem pozivaju se svi preživjeli učesnici, njihove porodice i drugi građani da dođu na Lokvu i svojim prisustvom uveličaju značaj ovog dana i uz prigodan program osvježe sjećanje na ovaj događaj.

Planirani program:
-9:45 sati okupljanje na spomen obilježju na Čevljanskom polju,
-10:00 sati polaganje cvijeća na spomen obilježju Čevljansko polje,
-10:30 sati obilježavanje događaja na lokalitetu Lokva i prigodan program povodom obilježavanja ovog značajnog događaja.

Da se ne zaboravi!

IlijašNet - obavjestenja, ilijas - Obilježavanje godišnjice donošenja odluke o organizovanju i pružanju otpora u MZ Gajevi

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 100, Arhivirano: 492, Dopisnici 16, Slike: 1318
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.