Obustava saobraćaja Luka-Bioča i u subotu do 14:00h *Arhiva

Obavještenja

Na regionalnom putu  R 951  Luka – Bioča na dionici od mosta preko rijeke Bosne – Bioča danas se izvode radovi na ugradnji asfaltnog sloja, zbog čega je saobraćaj totalno obustavljen. Obustava će trajati, prema riječima izvođača radova iz  „Citar producta“  Ilijaš do 14:00 sati i u subotu kada će se položiti drugi sloj asfalta.

Radimo sanaciju puta Stari Ilijaš-Luka-Bioča dužine oko 350 metara. Izvršeno je zamjena postojećeg materijala, valjanje, nasipanje, radimo asfaltni sloj nosivi i završni koji ćemo raditi sutra ili narednih danih dana, u zavisnosti od vremena. Preostalo je još u ovoj fazi radova postavljanje betonskih elemenata i da uradimo bankinu, objasnio je za Radio Ilijaš  Emir Alić, inžinjer u firmi „Citar product“.

Nastavak projekata sanacije i  asfaltiranja puteva  veoma je važna aktivnost  stanovnicima ovog područja, te će im uveliko poboljšati uslove života i rada, potvrdio je i predsjednik MZ Luka Elmin Brkić dodavši da projekat finansira Direkcija za ceste, te da se radi uređenje i kanala pored puta dužine 100 metara .

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 97, Arhivirano: 492, Dopisnici 16, Slike: 1312
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.