Održan predizborni skup Narod i Pravda u Ilijašu *Arhiva

Ilijaš

U prepunoj Kino sali KSC-a u Ilijašu večeras je održan predizborni skup stranke Narod i Pravda. Pojedinačno su se predstavili kandidati sa izboene liste.

Dino Konaković, predsjednik ove stranke se prisutnim građanima obratio porukom – “Nama je dosta kriminala koji se krije iza zastora vjere. Stalo nam je i do starijih, jer ako mladi odu neće biti penzija jer nema ko da plaća poreze. Na kraju ćemo ostati zemlja staraca i političara. U svim kantonima gdje budemo pokrećemo ministarstvo za mlade.”

Narod i Pravda najavila Zakon o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju
Zakon o porijeklu imovine nosilaca javnih funkcija i Zakon o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju bit će prvi zakoni koje ćemo usvojiti u mandatu, najavio je Elmedin Konaković na ovom skupu.

NAMIR BAŠIĆ
Rođen je 1986. godine u Visokom.
SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO 209 – IZBORNA
JEDINICA 4 – BROJ NA LISTI 32
Namir Bašić, diplomirao je na Pedagoškom fakultetu u Sarajevu na odsjeku za razrednu nastavu.

ALEMA DŽAFO
Rođena je 1995. godine u Sarajevu
PARLAMENT FBiH 411– IZBORNA JEDINICA 11 – BROJ NA LISTI 9
Alema Džafo je bechelor kontrole kvaliteta i zaštite okoliša i trenutno je redovna studentkinja pete godine Master studija Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

VERNESA BEŠLIJA
Rođena 1991. godine u Sarajevu
SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO 209 – IZBORNA
JEDINICA 4 – BROJ NA LISTI 11
Vernesa Bešlija , diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu potom i magistrirala stekavši zvanje magistrice prava 2016. godine.

Za više fotografija sa ovog skupa posjetite našu Facebook stranicu OVDJE.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljeno: 92, Arhivirano: 414, Dopisnici 10, Pregledi 2158279
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio poteban ili opravdan, nije zločin.