Otvoren 3.salon vareških umjetnika *Arhiva

BiH

U foajeu Radničkog doma u Varešu sinoć , 03. augusta 2018. godine otvorena je likovna izložba pod nazivom 3. salon vareških umjetnika.

Priča o salonu započela je u ljeto 2016. godine dogovorom nekoliko vareških likovnih umjetnika i postavkom izložbe njihovih slika u bivšem Jazzu. Prošle, 2017. godine izložba je bila tematska, a svi izlagači su radili djela na temu metala i željeza, što je zapravo vareška tradicija.

Ove godine sva djela vareških autora imaju temu drvo, a rađena su različitim tehnikama. Izloženo je 12 slika od 7 različitih autora, čije su adrese od Amerike, preko Njemačke i Hrvatske, do Bosne i Hercegovine i Vareša. Od sedam vreških umjetnika  samo je jedna akademska slikarica Hilda Dugonjić Mijatović. Ostali autori su Mišo Zlović,  Snježana Pehar, Nada Matić,  Ana Mirčić,  Mario Parić i Stjepan Šimić Pepi.
Izložbu  ćete moći razgledati sve do 17. augusa, svakim radnim danom od 11 do 15 sati.

Osim  otvorenja 3. salona vareških likovnih umjetnika, Varešani su sinoć imali i jedan lijep glazbeni događaj. U ljetnoj bašti Radničkog doma koncert su održali gitarski virtouzi Vukan i Srđan, a publika je imala prigodu uživati u odličnim gitraskim izvedbama, te hitovima Zdravka Čolića, Bijelog dugmeta, Azre, Yu grupe i mnogih drugih. Oba ova kulturna događaja organizirana su pod okriljem Vareš art festivala – VAART-a.

izvor: RadioBobovac.com

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 100, Arhivirano: 492, Dopisnici 16, Slike: 1318
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.