Ove godine na izborima prozirne glasačke kutije *Arhiva

Na ovogodišnjim Općim izborima u BiH 7. oktobra po prvi put biće korištene transparentne, prozirne glasačke kutije

BiH

Prema podacima CIK-a, za predstojeće izbore osigurano je 10.000 prozirnih kutija, uz oko 60.000 posebnih sigurnosnih pečata.

Vjeruju kako će ove transparentnekutije povećati povjerenje u izborni proces.

Riječ o kutijama koje su nabavljene zahvaljujući Misiji OSCE, u saradnji sa ambasadama SAD, Velike Britanije i Kraljevine Norveške, budući da bh. vlasti do sada nisu ponudile razumijevanje za nabavku kutija.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 76, Arhivirano: 547, Dopisnici 17, Slike: 1372
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.