Policijska stanica Ilijaš obilježila 06. april – Dan policije Kantona Sarajevo *Arhiva

Ilijaš

U prostorijama Policijske stanice Ilijaš, danas je na prigodan način, obilježen 6. april – Dan policije Kantona Sarajevo. Na spomen ploči položeno je cvijeće i odana počast poginulim policijskim službenicima koji su stradali u period od 1992. do 1995. godine. Elvir Šehić, povjerenik Pete sindikalne organizacije PS Ilijaš čestitao je svim pripadnicima MUP-a KS i Policijske stanice Ilijaš Dan policije KS.

„Na ovaj dan, poginulim pripadnicima Policijske stanice Ilijaš u proteklom ratu „92-95“ odajemo počast na prigodan način, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe ili minutom šutnje, na spomen ploči. Sjećamo se naših kolega jer su oni dali svoje živote za odbranu BiH. Njih osam su obavljali svoj posao u Policijskoj stanici koja je bila stacionirana u Brezi i dali su svoj život za sve ovo danas i da bismo mi bili tu gdje sada jesmo“.

Spomen ploča trajno je sjećanje na osam poginulih pripadnika PU Ilijaš: Halilović Azmira, Vidaković Velimira, Hasečić Sakiba, Ćosić Harisa, Gačić Asima, Nahić Suvada, Kevro Muzafera i Helač Kasima.

Pripadnici policije, kao organizirana, legalna i legitimna oružana formacija, među prvima, stali su u odbranu grada Sarajeva i države, nepokolebljivo se angažirajući na području KS-a, ali i na drugim ratištima širom BiH. U odbrani Sarajeva i drugih lokaliteta u BiH smrtno su stradala 264 policajca s područja KS-a, a više stotina je ranjeno.

IlijašNet - ilijas - Policijska stanica Ilijaš obilježila 06. april – Dan policije Kantona Sarajevo

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 85, Arhivirano: 490, Dopisnici 16, Slike: 1265
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.