Prijem 18 novih volontera u Općini Ilijaš

Ilijaš

U sali Općinskog vijeća Ilijaš potpisani su ugovori o volontiranju za novu generaciju mladog, obrazovanog kadra koji će u sljedećih godinu dana u raznim službama, javnim ustanovama, komunalnim preduzećima stjecati prva radna iskustva, radne navike i na kraju moći položiti stručni ispit i imati neophodnu godinu radnog iskustva za prijave na buduće konkurse.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić kazao je ovom prilikom da Općina Ilijaš njeguje praksu prijema volontera, što se pokazalo kao dobar prvi korak sticanja znanja u struci nakon diplomiranja.

Mi svake godine pružamo šansu što većem broju mladih ljudi, omogućavamo im stručno osposobljavanje, ali najvažnije je da steknete iskustva i znanja bitna u vašem zvanju. U ovoj Općini i ostalim institucijama možete toliko toga naučiti. Meni je drago da smo gotovo sve prijavljene volontere uspjeli primiti i to će i dalje biti politika lokalne zajednice da pruža šansu mladima, kazao je načelnik Fazlić čestitajući volonterima i poželjevši puno uspjeha u daljem radu.

Na kratkom prijemu šefica Odsjeka za upravu i lokalnu samoupravu Muvedeta Fazlić upoznala je volontere sa njihovim pravima i obavezama, te naglasila važnost iskorištavanja svakog trenutka kako bi produbili svoje znanje.

Ukupno 18 volontera, različitih zvanja,  imat će priliku da u Općini Ilijaš, Poreznoj upravi, JU KSC i Radio Ilijaš, JKP Vodostan stiču prva znanja u struci kao prvi korak u svom daljem profesionalnom angažmanu.

Izbor: Radio Ilijaš

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 78, Arhivirano: 547, Dopisnici 17, Slike: 1377
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.