Pucnjava u Ljubini: Uhapšen 29-godišnjak *Arhiva

Ilijaš

Jučer prijepode, policiji u Ilijašu, javljeno je da je u Ljubini došlo do upotrebe vatrenog oružja.

“Na lice mjesta izašli su policijski službenici ove policijske stanice koji su ustanovili da je iz vatrenog oružja – pištolja – pucao A. S. (1989.). Ovom prilikom nije bilo povrijeđenih  lica, a od dejstva zrna oštećeno je motorno vozilo “Golf A4”, vl. A. S. O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su izvršili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz MInistarstva unutrašnjih poslova KS.

Istog dana, policajci iz ilijaša uhapsili su A.S zbog krivičnih djela izazivanje opće opasnosti) i oštećenje tuđe stvari.

Prilikom hapšenja,  kod istog je pronadeno vatreno oružje marke CZ 7,65 mm, s jednim okvirom bez municije.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 76, Arhivirano: 547, Dopisnici 17, Slike: 1372
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.