Radovi u toku na rekonstrukciji društvenog doma u Podlugovima. *Arhiva

Ilijaš

Nakon 15. godina propadanja, uzrupiranja i korištenja društvene imovine od strane lokalnih privatnika uz pomoć ljudi koji su tad prestvljali MZ a nisu radili u interesu građana mjesne zajdnice dom u Podlugovima bio je  sve osim društvena imovina.

Nakon isteka ugovora o zakupu 2015.god. predsjedavajući savjeta MZ Podlugivi Almir Špiodic zajedno sa savjetom MZ pokreće proces vraćanja društvene imovine na korištenje građanima  kome i pripada ova društvena imovina.

Dugotrajan je bio proces uz mnogobrojne  opstrukcije, ubjeđivanja, ucjene, prijetnje, tužbe, žalbe, asistencija policije, i druga dešavanja dom se uspijeva vratiti u korist građana ove mjesne zajednice.

Kasnija smjena predsjednika Špiodića zbog ulaska u općinsko vijeće i imenovanje Safeta Gabeljića nastavlja se zalaganje  za interese građana i započeto uređivanje i renoviranje doma kako bi bio od koristi svim građanima kako MZ Podlugovi tako i od značaja za cijelu općinu Ilijaš.

MZ Podlugovi je kroz projekat “Jačanje uloge mjesnih zajdnica u BiH” kojeg provodi UNDP a finansira vlada Švedske i Švicarske uz učešće općine Ilijas. U 2017.God. uspjela krenuti u sanaciju društvenog doma gdje se prvim projektom ogradila društvena imovina zatim i asfaltirala 600m2 ploha ispred doma.

Napokon, nakon više puta insistiranja i postavljanja pitanja na općinskom vijeću vezano za rekonstrukciju društvenog doma konačno su krenuli i radovi na renoviranu doma. 

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 100, Arhivirano: 492, Dopisnici 16, Slike: 1318
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.