RTV Vogošća: Ispitivanjem tla potvrđeno postojanje klizišta u naselju Svrake IV - Arhivirano

Vogošća

Tokom protekle sedmice Civilna zaštita općine Vogošća u saradnji sa Zavodom za izgradnju KS obišla je lokalitet naselja Svrake IV gdje je ispitivanjem tla potvrđeno postojanje klizišta.

Nakon uvida u situaciju na terenu Civilna zaštita je izdala preporuku da se porodice iz dva stambena objekta privremeno isele dok se ne iznađe neko trajno rješenje.

Prema riječima Nermina Hajre, pomoćnika načelnika za Civilnu zaštitu, na ovoj lokaciji najveći problem predstavljaju podzemne vode koje su i glavni uzrok nastajanja klizišta.

Općina Vogošća je u saradnji sa Zavodom za izgradnju KS već pokrenula aktivnosti na izradi projektne dokumentacije za sanaciju i ovog lokaliteta.

Pored toga upućen je i zahtjev Ministarstvu privrede KS da se olakšaju procedure koje se odnose na izdavanje odobrenja za izvođenje geoloških i istražnih radova, kako bi se izrada projektne dokumentacije mogla završiti u najskorijem roku.

RTV Vogošća

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljeno: 162, Arhivirano: 135, Dopisnici 8, Pregledi 2102958
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio poteban ili opravdan, nije zločin.