Salih Matoruga -novi predsjednik Skupštine Udruženja penzionera Ilijaš *Arhiva

Ilijaš

Održana je konstituirajuća sjednica Udruženja penzionera Ilijaš  na kojoj je izabrano radno predsjednišvo , verifikaciona komisija , predsjednik Skupštine i zamjenik, Izvršni   i  Nadzorni odbor.  Na sjednici je razmatran Program rada i aktivnost iza 2018. godinu. Za novog predsjednika Skupštine izabran je Salih Matoruga.

Salih Stomornjak , koji je vršio funkciju predsjednika Skupštine u predhodnom sazivu  je za Radio Ilijaš kazao:“  Svake četiri godine  biramo nove članove , tako je bilo i ovaj put.  Mi imamo 13 mjesnih organzacija koje biraju svoje članove i  koje predlažu članove za Skupštinu UP Ilijaš i članove za federalni i kantonalni nivo. Naša skupština broji  35 članova  i 13 predsjednika mjesnih organizacija . Na području općine Ilijaš  imamo 3540 penzionera, od toga su naši članovi njih 2850. Ove godine smo izbore proveli na demokratski način, vodili smo računa i o nacionalnoj zastupljenosti . Sada imamo 26 novih članova u  Skupštini , a ostali su stari”.

Novi predsjednik Skupštine  Udruženja  Salih Matoruga  je kazao da je plan nastaviti sa svim aktivnostima u skladu sa svim pozitivnim zakonskim propisima. Takođe je pomenuo da je na konstituirajućoj Skupštini usvojen Plan rada i aktivnosti za ovu godinu.

 “Nastavit ćemo sa pomaganjem našim članovima koji se nalaze u stanju  potrebe i članova koji su bolesni,  te ćemo svoje planske aktivnosti uraditi na vrijeme“- kazao je Matoruga i pozvao sve penzionere koji nisu njihovi članovi da im se pridruže.

izvor: RadioIlijas.ba

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 85, Arhivirano: 490, Dopisnici 16, Slike: 1265
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.