SAOBRAĆAJNO ZAGUŠENJE: DNEVNO KROZ VOGOŠĆU PROLAZI OKO 24.000 VOZILA - Arhivirano

Vogošća

Magistralnim cestama se u Federaciji BiH odvija 60% saobraćaja. Neka područja nemaju gustu saobraćajnu frekvenciju, za razliku od općine Vogošća koja se ubraja među prve četiri lokalne jedinice u kojima je zagušenje saobraćaja doseglo „kritičnu“ tačku. Ovu činjenicu najbolje odslikavaju podaci JP Ceste Federacije BiH. Naime, automatsko brojanje saobraćaja dokazuje da je godišnji prosjek dnevnog prolaska kroz Vogošću 23.714 vozila. Samo u 2012. godini taj broj se kretao oko 15.000. Ukoliko ovim podacima dodamo i da se broj vozila povećava u saobraćaju na dnevnoj osnovi u vrijeme frekventnijih mjeseci kao što je ljeto čak za 30% od prosjeka, onda to pokazuje hitnu potrebu rasterećenja ovog dijela magistralne ceste M18 od zagušenja saobraćaja.

Da je na području Vogošće zagušenje saobraćaja sve izraženije, potvrdila je i Fata Terzić, jedan od inžinjera Odjela za studije, projektovanje i građenje u JP Ceste Federacije BiH. Terzić kaže da će izgradnja planiranih raskrsnica sa kružnim tokom ublažiti problem zagušenja saobraćaja ali nikako riješiti.

Komfornije projektno rješenje za priču o 24.000 vozila, koja dnevno prolaze kroz Vogošću, zasigurno je u povećanju broja kolovoznih traka. Upravo zato je Prva transverzala rješenje za saobraćajno zagušenje kroz Vogošću i taj projekt nema zamjenu.

Izvor: rtvVogošća

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljeno: 162, Arhivirano: 135, Dopisnici 8, Pregledi 2102889
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio poteban ili opravdan, nije zločin.