Saopštenje iz Bingo d.o.o. Tuzla *Arhiva

Obavještenja

U proteklom periodu na Facebooku se pojavilo nekoliko lažnih profila koji asociraju na Bingo fan page. Tvorci ovih profila koriste naše fotografije koje su javno dostupne, međutim razlika u odnosu na naš profil je očigledna, jer u samom nazivu imaju više slova „O“ ( Bingoo, Bingooo). Putem ovih profila plasirana je i lažna nagradna igra, u sklopu koje se za učešće traže lični podaci te fotografije bankovnih kartica, lične karte isl.
Molimo naše sugrađane da obrate pažnju na razlike između lažnih i našeg oficijelnog Facebook profila.

Napominjemo da je jedini naš Facebook profil   https://www.facebook.com/bingotuzla/     i da sve naše nagradne igre i druge aktivnosti objavljujemo samo na njemu i našoj oficijelnoj stranici   www.bingotuzla.ba . Također napominjemo da mi prilikom darivanja na Facebooku ne tržimo podatke niti fotografije ličnih dokumenata. Putem naših kanala komunikacije smo u više navrata objavljivali ovo upozorenje.

Ograđujemo se od bilo kakve odgovornosti vezane za nagradne igre na pomenutim lažnim profilima, stoji u saopštenju iz Binga.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE