Sindikat radnika u zdravstvu u KS-u – Polusatni štrajk upozorenja 16. jula *Arhiva

BiH

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo najavio je da će polusatni štrajk upozorenja biti održan 16. jula u vrijeme pauze u toku radnog dana (tj. od 10.30 do 11.00 sati), a ne kako je prvobitno bilo odlučeno 17. jula.

Kako ističu u saopćenju za javnost Odluka o organiziranju polusatnog štrajka upozorenja izmijenjena je 12. jula ove godine, na vanrednoj sjednica Glavnog odbora Sindikata radnika u zdravstvu u KS-u.

Navode da „razlog za promjenu dana održavanja polusatnog štrajka upozorenja Sindikata radnika u zdravstvu u KS-u jeste što je Sindikat doktora medicine i stomotologije KS najavio štrajk upozorenja za isti dan i u isto vrijeme“.

– Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu u KS-u promijenio je dan održavanja polusatnog štrajka upozorenja s obzirom da članovi tog sindikata imaju različite interese i zahtjeve prema Vladi KS, u odnosu na interese i zahtjeve Sindikata doktora medicine i stomatologije KS – navodi se.

Podsjećaju da će polusatni štrajk upozorenja biti održan u svim osnovnim sindikalnim organizacijama Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo na način da će članovi tog sindikata (u vrijeme pauze u toku radnog dana) izaći ispred zdravstvenih ustanova u kojima su zaposleni. Razlozi i ciljevi polusatnog štrajka upozorenja su, kako se navodi, neizmijenjeni. 

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 96, Arhivirano: 515, Dopisnici 16, Slike: 1343
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.