Srebrenica: Akcija prikupljanja sredstava za asfaltiranje puta *Arhiva

Apeli

Stanovnici mjesta Karačići, Greben i Tihnici (opština Srebrenica) prošle godine pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za asfaltiranje puta koji vodi do ovih naselja. Njihovo saopštenje prenosimo u nastavku:

„Dugogodišnje razmišljanje i želja da se olakša život povratnicima u mjestima Karačići, Greben, Tihnici, rezultiralo je ovom akcijom. Na incijativu povratnika ovih mjesta, akciju je pokrenuo Adil Jusufović, mještanin Karačića.

Akcija je počela prošle godine, otvoren je tekući račun i devizni.

Mnogo ljudi iz dijaspore i naši povratnici i mnogi prijatelji već su se odazvali akciji, te smo sakupili oko 70.000 maraka, što je nedovoljno.

Opština i Federalno ministarstvo obećali su nam pomoći ovaj projekat do 103.000 maraka, odnosno marku na našu sakupljenu marku.

Potrebno nam je još oko 35.000 maraka.

Realizacija prve etape, koja je i nakritičnija dionica, koštala bi oko 206.000 maraka.

Projekat ovog kompletnog puta od 4.100 metara koštao bi oko 450.000 maraka.

Uloženo je dosta napora i truda, da bismo ovaj projekat uspjeli realizovati.

Nadamo se da će se sredstva sakupitu u najkraćem roku, kako bi kroz mjesto Jadar-Tihnica brdo-Karačići-Greben, prošao asfalt, kako bismo olakšali život mještanima, koji se bore kroz život svojim poštenim radom, a uglavnom se bave stočarstvom.

Ovaj projekat od 1.600 metara dionica Jadar -Tihnica brdo je prošao i kod Opštine i na tenderu za izvođenje radova, te će radove izvoditi firma ‘Zvornik putevi’ čim skupimo cifru od 103.000 maraka“, navedeno je u saopštenju.

Ukoliko ste zainteresovani da pomognete ovaj projekat, podaci o uplatama su u nastavku:

IlijašNet - apeli - Srebrenica: Akcija prikupljanja sredstava za asfaltiranje puta

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 100, Arhivirano: 492, Dopisnici 16, Slike: 1318
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.