Štrajk prosvjetnih radnika u vrtićima i osnovnim školama KS se prekida u petak *Arhiva

BiHIlijašObavještenja

Na sjednici Skupštine Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo odlučeno je da će prosvjetni radnici u vrtićima i osnovnim školama štrajkovati još sutra, a da se od petka, 21. septembra nastava i aktivnosti odvijaju prema planu.

Kako je saopćio nakon sjednice predsjednik ovog sindikata Saudin Sivro, od sutra počinju pripreme za generalni štrajk koji će početi kada se steknu zakonski uvjeti za to. Zahtjev u generalnom štrajku bit će osnovica 330 KM.

“Skupština Sindikata je odlučila da ne prihvata osnovicu 305”, kazao je Sivro.

Vlada Kantona Sarajevo sutra će u 10 sati održati sjednicu na kojoj će razmotriti zahtjeve ovog, ali i ostalih sindikata, te bi trebala izaći sa konačnim stavom.

Štrajk prosvjetnih radnika održat će se sutra u vrtićima od 7:00 do 9:00 sati i u osnovnim školama od 7:35 do 9:35 sati.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 76, Arhivirano: 547, Dopisnici 17, Slike: 1372
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.