Susret mladih političara, iz različitih bosanskohercegovačkih političkih stranaka u Banja Luci *Arhiva

BiHIlijaš

„Učimo, mislimo i djelujmo!“

Na nedavno održanom susretu mladih političara, iz različitih bosanskohercegovačkih političkih stranaka, svoje predstavnike imala je i Stranka demokratske akcije (SDA). Naime, Banja Luka je od 4. do 8. jula 2018. godine bila mjesto susreta mladim političkim liderima/cama koji su polaznici/e obuke za mlade političare – „Uči, misli i djeluj!“ u realizaciji Instituta za razvoj mladih KULT, a u suradnji sa Švedskom ambasadom u BiH.

Cilj obuke jeste usmjeriti mlade koji su aktivno uključeni u bh politku, ili mlade koji imaju ambicije i kapacitet da se počnu baviti aktivnom politikom u budućnosti. Izuzetno aktivni članovi Stranke demokratske akcije (SDA), prvenstveno u svojim lokalnim zajednicama, pokazali su spremnost i angažman kako na prvom modulu obuke, održanom u Neumu od 17. do 22. maja, tako i na prethodno spomenutom drugom modulu održanom u Banja Luci.

Elma Masnopita, magistar (M.B.A) menadžmenta prenijela nam je svoje utiscke sa obuke:

“Obuku smatram značajnim iskorakom i osobnim napretkom u sferi politike i liderstva, ali svakako i u odnosu prema mladima, za koje čak možemo reći i da su često marginalizirani. Stoga, smatram da je potrebno usmjeriti usvojeno znanje i aktivizam ka razvijanju kvalitetnije politike prema mladima u Bosni i Hercegovini. Počnimo u lokalnoj zajednici, uočimo probleme i razvijajmo zajedničke mehanizme za rješavanje istih, povežimo mlade iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle, Zenice, Mostara, iz cijele BiH – jer sigurna sam da svi dijelimo iste ili slične probleme.”

Posljednji, treći, modul obuke održati će se u Sarajevu, od 24. do 28. oktobra, te će učesnici nakon toga pristupiti ozbiljnom testiranju i polaganju i to kako bi dobili certifikat o uspješno završenoj obuci.

Facebook/SDA Ilijaš

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 96, Arhivirano: 515, Dopisnici 16, Slike: 1343
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.