Sutra u kino sali Ilijaš: Akademija povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici *Arhiva

Obavještenja

U okviru manifestaciju “Dani sjećanja – SREBRENICA 11. juli 1995. god” u cilju obilježavanja 22. godišnjice genocida (11.jula 1995.) nad građanima BiH koji su u tom periodu živjeli u “zaštićenoj zoni UN-a Srebrenica” sutra (09.07.2018) bit će upriličena Akademija sa početkom u 19:00 sati u Kino sali Ilijaš.

GOSTI AKADEMIJE:

  • Akademik dr. Suad Kortčehajić
  • Amir Šečić autor knjige „Teško da sam bio dijete“

Kulturni program izvest će:

  • Mirza Mušija – glumac
  • Magistrica muzike Dženana Šehanović – pijanistica
  • Adeslisa Merdžić – solistica
  • Posjeta kompleksu “Srebrenički arburetum” (Srebrenički cvijet Karašnica) bit će upriličena pola sata prije početka Akademije, u 18:30 sati.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom odamo dužnu počast i pijetet svim žrtvama genocida u Srebrenici.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 100, Arhivirano: 492, Dopisnici 16, Slike: 1318
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.