U naselju Svrake klizište ugrožava dvije kuće - Arhivirano

Vogošća

Stanovnici dijela ulice Svrake IV  i danas su uznemireni nakon što se jučer pokrenulo klizište iznad njihovih objekata. Najugroženije su porodične kuće Šečića i Sinana. Dinu Šečića, koji sa ocem i bratovom četveročlanom porodicom živi u kući u ulici Svrake IV na broju 50, probudio je jak udar ali sve dok ga nije pozvala bratova žena koja sama nije mogla otvoriti ulazna vrata, nije bio svjestan šta se dešava. Nakon što su primjetili pukotine na zidovima, pozvali su Civilnu zaštitu Općine Vogošća, čiji su predstavnici dva puta jučer dolazili na ovaj lokalitet. Pucanje i jak udar još jednom se u toku dana osjetilo na ovom lokalitetu.

Danas su na terenu bili predstavnici Civilne zaštite Vogošća, Zavoda za izgradnju KS, te firme koja je ranije radila istraživanja i mjerenja. 2014.godine na ovom lokalitetu su se pojavili prvi znakovi klizišta ali je sve do jučer ovo bilo mirno područje. Fuad Babić, koordinator za klizišta u Zavodu za izgradnju KS nakon što je obišao sve mikrolokacije gdje su se pojavile pukotine kako na objektima tako i u zemlji rekao je da će za dva do tri dana moći reći kako i na koji način će se sanirati ovo područje. Ono što je najvažnije da se provjere ranije urađena  mjerenja. Mnogo je nepoznanica o odvodnji voda koje se javljaju iznad ovih objekata, kaže Babić.  U Općini Vogošća već je u završnoj fazi bila izrada projektne dokumetacije za ovaj lokalitet, a sve izmjene znat će se za nekoliko dana, nakon što se izvrše nova mjerenja i provjere.

Danas je izvjesno da Šečići i drugi stanovnici ovog dijela ulice Svrake IV žive u strahu i ne smiju boraviti u svojim kućama a od nadležnih očekuju da se problem koji imaju riješi što prije.

izvor: rtvVogošća

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljeno: 162, Arhivirano: 135, Dopisnici 8, Pregledi 2102933
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio poteban ili opravdan, nije zločin.