UABNOR Ilijaš: Obilježena 76. godišnjica formiranja Prvog bataljona 6. Istočnobosanske brigade *Arhiva

IlijašObavještenja

Udruženje  antifašista i boraca NOR-a Ilijaš organizovalo je danas u Srednjem manifestaciju obilježavanja 76. godišnjice formiranja Prvog bataljona 6. Istočnobosanske brigade. Cvijeće na Spomen kosturnicu palim borcima i Spomen česmu šehidima  položilo je 35 delegacija   UABNOR-a  iz cijele Bosne  i Hercegovine, dok su prigodan program pripremila   djeca iz Osnovne škole „Srednje“ , gdje je i održan ovogodišnji program. Poslije polaganja cvijeća održana je prigodna akademija na kojoj su se obratili: Selver Herić, predsjednik UABNOR-a Ilijaš, načelnik Općine Akif Fazlić, predsjednik Saveza antifašista Kantona Sarajevo Ibrahim Čomić i prof dr. Mirko Pejanović.

Na današnji dan prije 76 godina rekli smo NE fašizmu i pokazali da takva ideologija ne može biti prihvaćena. Ovakve manifestacije pokazuju istrajnost u očuvanju tradicije i borbe protiv fašizma. Prisutne je pozdravio predsjednik UOBNOR-a Ilijaš Selver Herić, koji je izrazio veliko zadovoljsvo velikim brojem prisutnih  antifašista na skupu.

Foto: UABNOR/Facebook

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 100, Arhivirano: 492, Dopisnici 16, Slike: 1318
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.