Upišite se u Košarkaški klub “B.I.G.”, koji predvodi poznato bh. košarkaško ime Jakub Genjac

ObavještenjaSportVisoko

Na području  općtine Visoko djeluje Košarkaški klub “B.I.G.”, koji predvodi poznato bh. košarkaško ime Jakub Genjac. Sa željom da se klub dodatno afirmiše i proširi, u toku je upis polaznika u Školu košarke za dječake i djevojčice. Prema riječima Jakuba Genjca, ova projektna ideja zasnovana je na dosadašnjem radu i iskustvima iz oblasti košarke, ali i aktivnostima (treninzi, turniri, edukacije, kampovi) koje podstiču socijalizaciju i druženje mladih.

“Na osnovu naših aktivnosti uvidjeli smo da putem sporta možemo uticati na mlade ljude i razvijanje njihovih društveno-kulturnih vrijednosti. Cilj nam je stvaranje zdrave generacije, koja će izrasti u uspješne poslovne ljude i biti ambasadori našeg grada i države širom svijeta, a svakako i promocije košarke kao jednog od vidova kvalitetnog i zdravog života mladih. Treba istaći da Škola košarke daje akcent na okupljanju djece sa područja cijele opštine Visoko”, pojasnio je Genjac.

Upisi i treninzi će biti u školskoj sali Osnovne škole “Kulin Ban” u Visokom, i to svakog ponedjeljka i srijede od 18:15 sati, zatim u sportskoj dvorani “Suša” u Donjem Moštru, svakog petka od 19 sati i subotom od 15 sati, te u sportskoj dvorani Franjevačke gimnazije u Visokom, nedjeljom od 11 sati za dječake i djevojčice.

“Ove godine planiramo učestvovati u Ligi mladih Zeničko-dobojskog kantona sa pionirima, kadetima i juniorima. Sve detaljne informacije možete dobiti na treninzima”, dodao je Genjac.

Posjetite Facebook stranicu OVDJE.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 74, Arhivirano: 551, Dopisnici 17, Slike: 1377
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.