Uslovi korištenja

Dobrodošli na web stranice IlijašNet (www.ilijas.net) Nezavisno-Informativnog Portala. IlijašNet omogućuje vam korištenje sadržaja pomenutog portala koje je podložno niže navedenim Uvjetima korištenja. Uvjeti korištenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge web stranice IlijašNet.

Korištenjem bilo kojeg dijela web stranice IlijašNet te svih njenih dijelova (u nastavku IlijašNet ) smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ovog web resursa te prihvaćaju koristiti sadržaj isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Autorska prava

IlijašNet polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, foto, vizualne, video i audio materijale). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela web stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava IlijašNet-a i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

IlijašNet zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Linkovi na druge web stranice

IlijašNet sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, te linkova na vanjske izvore informacija. Sve sadržaje web stranice IlijašNet koristite na vlastitu odgovornost i IlijašNet ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Poslovni odnos između posjetitelja i oglašivača na i van web portala IlijašNet isključivo je stvar poslovnog dogovora posjetitelja i oglašivača. IlijašNet ne snosi odgovornost ni za kakvu štetu nastalu oglašavanjem na svojim web resursima.

Zaštita privatnosti

IlijašNet poštuje privatnost svojih korisnika i posjetitelja portala. Podatke iz procesa eventualne registracije, te ostale podatke o korisniku, IlijašNet neće davati na uvid trećoj strani. Podaci o korisniku neće biti dostupni trećoj strani osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom. Podaci o korisnicima koji su dostupni putem društvenih mreža a koji se nalaze na portalu IlijašNet su isključivo odgovornost svakog pojedinačnog korisnika koji nivo privatnosti sam reguliše na kanalu društvenih medija.

IlijašNet može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru). Ove podatke IlijašNet koristi kako bi imao informacije kojima bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

Obaveze korisnika

Korisnicima IlijašNet portala, Twitter profila, Facebook stranice, Instagram profila i YouTube kanala strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće BiH i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme.

Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

IlijašNet zadržava pravo brisati komentare ili blokirati profil bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na IlijašNet platformama (web portal, Twitter, Facebook, Instagram i YouTube) ne odražavaju stav vlasnika i uredništva. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Izmjene uvjeta korištenja

IlijašNet zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.

Ova pravila se primljenjuju od 07.03.2018. godine.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljeno: 162, Arhivirano: 130, Dopisnici 8, Pregledi 2104644
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio poteban ili opravdan, nije zločin.