Uspješno završena Karting trka u Ilijašu *Arhiva

IlijašSport

16.09.2018. godine na stazi Karting kluba Ilijaš u Ilijašu održana je se četvrta po redu karting trka Karting kupa 2018.

Organizator trke je KK Ilijaš uz podršku UG TUZAMK Tuzla, a ista će se bodovati za Karting KUP 2018.
Trka se vozila u skladu sa opštim i tehničkim pravilnikiom SAMS-a BiH, a vozači su raspoređeni u pet klasa.
Izuzetno lijepo vrijeme i velikodušno gostoprimstvo domaćina dalo je dodatni adrenalin za sve učesnike trke, te su tokom takmičenja pokazali svoje vozačke vještine i oduševili prisutnu publiku.

Nakon prijema i verifikacije, po protokolu najave trke, usledili su slobodni treninzi za sve vozače da bi što bolje upoznali stazu i ostvarili što bolje vrijeme za startne pozicije na trci.

Trka je počela u predviđenom vremenu, a prvi su startovali vozači klase 1A i ostvarili sedeći poredak, pobjednik u ovoj klasi je Vedad Bekić kome je ovo prva zlatna medalja, drugo mjesto je osvojio Mateo Tomićić i trećeplasirani je Aladin Begić.

U klasi 1B pobjednik je Melina Tučić drugi kroz cilj je prošao Nemanja Knežević i treće mjesto osvojio je Alem Đulović.

Klasa 2A je imala sledeći poredak prvi je Amir Ajdaslić odmah iza njega na drugo pobjedničko postolje popeo se Muhamed Bureković i treća je Amina Grbo.

U klasi 2B pobjedu je slavio Alem Đulović ispred drugoplasiranog Nemanje Kneževića, a treći je bio Vedad Bekić.

U klasi III ICA JUNIOR je sledeći poredak, pobjednik je Anđela Knežević, odmah iza nje kroz cilj je prošla Amina Grbo i treći je Amir Ajdaslić.

Pored pobjedničkih medalja dodijeljene su medalja fer plej vožnju Mateu Tomičiću, medalja za najmlađeg vozača Aladinu Begiću i posebna medalja gostu takmičenja Eminu Malićbegoviću.

Medalje i diplome za sve učesnike trke uručio je višegodišnji šampion u karting sportu Davor Milos, koji je od organizatora dobio zahvalnicu za doprinos u organizaciji četvrte karting trke “Karting kupa 2018”

Zahvalnice su dodijeljene i za : Karting klub Ilijaš, UG Tuzamk Tuzla, Karting klub Magnum Lukavica, Auto 4×4 klubu i sponzorima trke DOO BABILON, DOO BINGO, DOO MEDŽ, GD DEKOR I DOO DELING.

Veliku zaslugu za izuzetno lijep ambijent i gostoprimstvo i oržavanja ove trke ima domaćin i vlasnik KK Ilijaš Hašim Grbo, u ime svih vozača i gostiju današnje karting trke veliko mu hvala.

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 76, Arhivirano: 547, Dopisnici 17, Slike: 1372
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.