Vehid Huseinović: Najistaknutiji učenik koji je u protekloj školskoj godini ostvario izvanredne rezultate *Arhiva

Ilijaš

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo upriličilo je danas promociju učenika osnovnih i srednjih škola KS koji su se svojim zalaganjima u školskoj 2017/2018. godini istakli u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Ovom prilikom, resorni ministar Elvir Kazazović je istaknutim učenicima uručio prigodne edukativne poklone i poručio da nastave sa svojim zalaganjima i uspjesima.

Na osnovu odluke Nastavničkog vijeća JU srednje škole za okoliš i drvni dizajn, Vehid Huseinović je izabran za najistaknutijeg učenika koji je u protekloj školskoj godini ostvario izvanredne rezultate na takmičenjima, ali i u drugim vannastavnim i nastavnim aktivnostima.

IlijašNet - ilijas - Vehid Huseinović: Najistaknutiji učenik koji je u protekloj školskoj godini ostvario izvanredne rezultate

Učenik Vehid Huseinović je učenik četvrtog razreda (šumarski tehničar) u Srednjoj školi za okoliš i drvni dizajn. Tokom svog školovanja aktivno učestvuje u svim vannastavnim aktivnostima i projektima škole te postiže izvanredne rezultate. Aktivan je član šumarske sekcije unutar škole pod voditeljstvom dipl.ing.šum. Daria Pintarića, a koja obuhvata vještine rada sa motornom pilom u kontrolisanim i simuliranim uvjetima. Aktivno je učestvovao tri puta na međunarodnom takmičenju Alpe-Adria šumarskoj olimpijadi koja okuplja sve eminentne šumarske škole i edukacione centre iz Evrope i regiona. Na 13. Alpe-Adria olimpijadi u Ossoachu (Austrija), zauzeo je 9.mjesto u disciplini brza promjena vodilice i tako postavio novi rekord od svih dosadašnjih takmičara iz Bosne i Hercegovine.
Kao takmičar i predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom takmičenju postiže zapažene rezultate koji su u više navrata bili i medijski propračeni. Na 5. šumarijadi na Kupresu koja okuplja sva šumskoprivredna društva iz Federacije BiH a koja je održana 2017 godine, učenik u šumarskim sjekačkim disciplinama osvaja prvo mjesto ispred profesionalnih šumskih radnika iz svih preduzeća, te obara rekord takmičenja u tri sjekačke discipline pa je proglašen za apsolutnog pobjednika takmičenja.

Uspješno učestvuje u svim projektima škole u akcijama pošumljavanja širom Federacije, akcijama prokresa planinarskih staza za više planinarskih društava. Radio je na projektu prokresa alpinističke rute u na planini Ormanj kod Tarčina , te izradi klupa za alpiniste i studente fakulteta sporta iz Sarajeva. Aktivno učestvuje u uređenju zelenih površina u Kantonu Sarajevo, a u sklopu važnih ekoloških datuma (Dan planete, Dan šuma).   Kao učenik ističe se sa vrlodobrim uspjehom, primjernim vladanjem te minimalnim izostajanjem tokom dosadašnjeg školovanja i pored toga što mu je mjesto stanovanja jako udaljeno od lokacije škole (45 km selo Dragoradi opština Ilijaš). Uvjek spreman da pomogne kolegama u razredu i da se odazove za sve vannastavne aktivnosti u organizaciji škole i partnera škole.

FENA/ilijas.net

U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

Objavljne Vijesti: 74, Arhivirano: 551, Dopisnici 17, Slike: 1377
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.