Inspektorat za komunalna pitanja u Ilijašu zadnjih godina ne obraća pažnju na sigurnost i potrebe građana.
Od 100 do 6000 km kazne za one koji ne čiste snijeg ispred svojih objekata

Prema Zakonu o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo obaveza je građana i pravnih lica da čiste snijeg ispred svojih objekata. Vlasnici ili korisnici privatnih objekata dužni su očistiti snijeg ispred istih, a ispred zgrada upravitelji.

Za one koji ne budu poštivali Zakon predviđene su novčane kazne koje se kreću od 1.000 do 6.000 KM za pravna lica, za odgovorno lice u pravnom licu (direktor firme) od 1.000 do 3.000 KM i za fizička lica  od 100 do 1.500 KM. Ukoliko ledenice predstavljaju opasnost za prolaznike i saobraćaj potrebno ih je ukloniti, a to su dužni uraditi vlasnici ili upravitelji.

Zakon o komunalnoj čistoći usvojen je prošle godine na nivou KS. Na području Ilijaša inspektorat ne radi svoj posao jer se nikada nisu oglasili po ovom pitanju-...

Prošle sedmice stanje je bilo katastrofalno  jer su trotoari i javni prilazi bili okovani ugaženim snijegom i ledom. Nakon žalbi građana i medijske prozivke svi trotoari su očišćeni.

Inspektorat za komunalna pitanja u Ilijašu zadnjih godina ne obraća pažnju na sigurnost i potrebe građana bilo da se radi o minornim sitnicama ili nekim drugim potrebama za njihovo djelovanje.