140. sjednica Vlade Kantona Sarajevo održana u Ilijašu *Arhiva

BiHIlijaš

140. sjednica Vlade Kantona  Sarajevo danas je održana u Biznis sali Općine Ilijaš, što je prema riječima premijera Adema Zolja početak prakse održavanja sjednica u općinama kako bi se ministri upoznali sa problemima i potrebama lokalnog stanovništva.

Najviše pažnje na ovoj sjednici posvećeno je usvajanju programa rada i finansijskog poslovanja svih zdravstvenih ustanova Kantona Sarajevo.

Resorna ministrica Zilha Ademaj predstavila je  Studiju o zdravstvenom stanju stanovništva, higijenskim prilikama i zdravstvenoj djelatnosti u Kantonu Sarajevo za 2017. godinu. Kako je navedeno nema većih odstupanja u odnsu na 2016. godinu. Raduje činjenica da je u Kantonu Sarajevo i dalje pozitivan prirodni priraštaj i ima više rođenih nego umrlih stanovnika, za razliku od većine drugih kantona u FBiH. Najčešće bolesti i uzroci smrti su respiratorna oboljenja, od malignih oboljenja i dalje je najčešći rak dojke.

5b88178391405

Usvojena je i Odluka  o proširenom obimu prava za korištenje ortopedskih pomagala, lijekova, medicinsko-sanitetskih sprava i materijala za RVI sa područja KS, kao bi se popravilo stanje u ovoj oblasti usljed iskazanog nezadovoljstva korisnika.

Ministar privrede Muharem Šabić govorio je o opredjeljenosti Vlade da podrži poduzetništvo mladih i njihove poslovne ideje, te je usvojen Prijedlog odluke o dodjeli poticajnih sredstava za sufinansiranje projekata unapređenja institucijske preduzetničke infrastrukture u 2018. Godini. Šabić je kazao je da je formirana  Komisije za koncesije u postupku dodjele koncesije za izgradnju i korištenje hidroenergetskog objekta -mHE “Podlugovi” na rijeci Bosni, Općina Ilijaš , kao i  hidroenergetskog objekta -mHE “Ljubnići” na rijeci Bosni, Općina Ilijaš.

Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.