17 stranaka se prijavilo za lokalne izbore u Ilijašu, moguće 6 kandidata za gradonačelnika/gradonačelnicu

Info: Aktivni članci 433, Arhivirani članci 1919

Za naredne lokane izbore, koji će biti održani 15.11.2020. godine u Ilijašu je prijavljeno 17 političkih subjekata. U nastavku pogledajte koje su to stranke prijavile svoje učešće, i koje će imati svoje kandidate za budući saziv Općinskog vijeća Ilijaš.

CIK-u su prijavljene stranke na listi ispod:5f1ded4e7d368

Iznad navedeni su politički subjekti koji su se prijavili za učešće u narednim izborima do 20.06.2020. godine i kojima je CIK potvrdio prijavu. Naravno postoji mogućnost da neki od njih neće imati svoje kandidate, nego bi mogli “prodati” svoje pozicije na biračkim mjestima onim sa većim ambicijama i sklonošću za krađu izbornih glasova. Šteta nije velika, jer u slučaju odustajenja gube samo 100KM koje su uplatili za prijavu, dok bi eventualna prodaja značila koju nulu više.

Takođe, Cntralnoj izbornoj komisiji (CIK) šest političkih subjekata prijavilo je da će imati kandidate za mjesto gradonačelnika/gradonačelnice u Ilijašu. CIK je potvrdio prijave  stranaka koje možete vidjeti na listi ispod što ne mora značiti da će biti toliko kandidata.

5f1ded501e1bb

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.