Bosna i Hercegovina

Kanton Sarajevo mijenja procedure dodjele podsticaja za poljoprivredu

Postavlja: Redakcija
Datum objave: 19. jun 2021 @17:00
ID18535

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić potpisao je jučer Rješenje o imenovanju Stručne komisije za analizu i izradu teksta izmjena i dopuna, a možda i izradu novog teksta Zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi na području Kantona Sarajevo, s ciljem unapređenja procedura vezanih za dodjeljivanje novčanih podsticaja u poljoprivrednoj proizvodnji.

Shodno ovom rješenju, Stručna komisija obavezna je nakon detaljne i stručne analize teksta navednog zakona predložiti potrebne izmjene i dopune ovog zakona ili, ako to bude potrebno, predložiti izradu novog teksta Zakona o novčanim podsticajima u poljoprivredi na području KS“, rekao je ministar Adnan Delic.

U skladu s Rješenjem, Stručna komisija dužna je, u naredna četiri mjeseca, pripremiti nacrt zakona, provesti javnu raspravu o ovom nacrtu, te dva mjeseca po okončanju javne rasprave pripremiti prijedlog predmetnog zakona, kao i izvještaj o radu Komisije koji će dostaviti ministru.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Stavovi izraženi u tekstu iznad, ukoliko je naveden izvor, ne predstavljaju stavove portala IlijašNet. Komentari na društvenim mrežama ne predstavljaju naše stavove te su odgovornost autora komentara.*
Saopćenja za javnost, dojave, informacije, najave događaja, pitanja i sl. šaljite na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com

Povezani članci

Back to top button