30. i 31. avgust i 1. septembar: Potpisivanje peticije za ukidanje finansiranja boračkih udruženja u Ilijašu *Arhiva

IlijašObavještenja

U Ilijašu je početkom ove godine organizovano potpisvanje peticije kojom se tražilo ukidanje finansiranja boračkih udruženja iz općinskog budžeta.

Peticija je pokrenuta incijativnom borca Emira Palića,  ali zbog jednodnevnog potpisivanja i rasprostranjenosti teritorije Ilijaša prikupljeno je negdje oko 200 potpisa što vlastima u ovoj Općini nije bilo dovoljno da poduzmu konkretne korake.

Ovog puta, navodi Palić pokrećemo peticiju koju će borci i građani imati priliku potpisati na gradskom šetalištu i trajt će 3 dana (30. i 31. avgusta i 1. septembra).

Borci neće stati bez obzira na sve. Kaže Emir, u najtežim vremenima branili smo državu i predali je vlastima koja nas je iznevjerila. Sad mi tražimo da država pomogne nama u ovom slučaju naša Općina.

Molimo Općinskog Načelnika da ozbiljno shvati naše razloge i da nas ne ignoriše kao što to trenutno radi, dospjeli smo do Općinskog Vijeća ali odjednom se cijela ova stvar oko peticije koju smo ranije predali utihnula. Sva  obećanja data nama  kako bi se situacija smirila onih nekoliko dana kada je peticija potpisivana izgubila se negdje ko zna gdje, navodi Palić.

U četvrtak ujutro akobogda, bićemo na  gradskom šetalištu, podržite nas i dajte svoj potpis za ukidanje finansiranja boračkih udruženja našim i vašim parama.

Ovom prilikom kao i prošli put pozivam sve borce koji nisu zadovoljni radom svojih udruženja da se isključe iz istih. Zašto bi borci podržavali one koji nisu ništa uradili za nas borce… kaže Palić.

5b84368fbd6ad
Foto Arhiv: Ilijaš, 13. 03. 2018. godine
Autor članka je Redakcija sa 132 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.