30. i 31. avgust i 1. septembar: Potpisivanje peticije za ukidanje finansiranja boračkih udruženja u Ilijašu *Arhiva

Info: Aktivni članci 323, Arhivirani članci 4695

U Ilijašu je početkom ove godine organizovano potpisvanje peticije kojom se tražilo ukidanje finansiranja boračkih udruženja iz općinskog budžeta.

Peticija je pokrenuta incijativnom borca Emira Palića,  ali zbog jednodnevnog potpisivanja i rasprostranjenosti teritorije Ilijaša prikupljeno je negdje oko 200 potpisa što vlastima u ovoj Općini nije bilo dovoljno da poduzmu konkretne korake.

Ovog puta, navodi Palić pokrećemo peticiju koju će borci i građani imati priliku potpisati na gradskom šetalištu i trajt će 3 dana (30. i 31. avgusta i 1. septembra).

Borci neće stati bez obzira na sve. Kaže Emir, u najtežim vremenima branili smo državu i predali je vlastima koja nas je iznevjerila. Sad mi tražimo da država pomogne nama u ovom slučaju naša Općina.

Molimo Općinskog Načelnika da ozbiljno shvati naše razloge i da nas ne ignoriše kao što to trenutno radi, dospjeli smo do Općinskog Vijeća ali odjednom se cijela ova stvar oko peticije koju smo ranije predali utihnula. Sva  obećanja data nama  kako bi se situacija smirila onih nekoliko dana kada je peticija potpisivana izgubila se negdje ko zna gdje, navodi Palić.

U četvrtak ujutro akobogda, bićemo na  gradskom šetalištu, podržite nas i dajte svoj potpis za ukidanje finansiranja boračkih udruženja našim i vašim parama.

Ovom prilikom kao i prošli put pozivam sve borce koji nisu zadovoljni radom svojih udruženja da se isključe iz istih. Zašto bi borci podržavali one koji nisu ništa uradili za nas borce… kaže Palić.

5b84368fbd6ad
Foto Arhiv: Ilijaš, 13. 03. 2018. godine
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.