58. godišnjica Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš (FOTO) *Arhiva

Info: Aktivni članci 588, Arhivirani članci 4683

Piše: prof. Amra Đečević

U petak, 19.aprila 2019.godine, Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš obilježio je 58.godišnjicu svog postojanja.

Tim povodom upriličene su brojne aktivnosti u kojima su učestvovali učenici i profesori naše škole. Organizovani su Dani otvorenih vrata za učenike devetih razreda osnovnih škola sa područja općine Ilijaš, sportska takmičenja i svečana priredba.

U okviru Dana otvorenih vrata, više od 120 učenika iz ilijaških osnovnih škola prisustvovali su pripremljenim prezentacijama, radionicama, izložbama i eksperimentima iz svih oblasti djelovanja naše škole.

U kabinetu biologije izložene su bogate i raznovrsne zbirke insekata, bodljokožaca i gmizavaca, skeleti vodenih životinja i herbarizirani primjerci biljaka. Prezentovane su brojne posjete atraktivnim lokalitetima, zaštićenim područjima, aktivnosti povodom obilježavanja važnih ekoloških datuma te reportaže sa školskih ekskurzija i studijskih posjeta.

U kabinetu fizike i hemije izvedeni su brojni eksperimenti i laboratorijske vježbe. Veoma zanimljivu prezentaciju Escape room pripremili su profesori engleskog jezika. Konstruktori na računaru na praktičnim primjerima ukazali su na primjenu računara u konstruisanju i proizvodnji.

Kozmetičari i frizeri su i ovaj put pokazali svoje umijeće u šminkanju, šišanju i oblikovanju kose, u izradi muških i ženskih frizura, dnevnih i svečanih.U holu škole priređena je izložba likovnih radova, kreativno aranžiranih paketića i sapuna izrađenih od prirodnih sastojaka. Solarna klupa, laserski prenos zvuka i vodenica, samo su neki od izloženih radova Kluba kreativaca mašinaca i učenika mašinske stručne škole.

Dani otvorenih vrata još jednom su potvrdili da ova škola ima šta da ponudi.Dobro opremljeni kabineti, široka lepeza zanimanja i izbornih područja, zastupljen stručni kadar, blizina stanovanja-razlozi su koji će učenike opredijeliti da upišu upravo ovu školu.

Povodom Dana škole održana je i svečana priredba. Prisutnima se obratio načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i čestitao Dan škole menadžmentu, direktoru, uposlenicima i učenicima. Posebne čestitke uputio je na postignutim uspjesima koji unapređuju obrazovni proces i svojim primjerom i djelom doprinose jačanju imidža škole.

Prigodnim govorom obratio se i direktor Amir Džafo. Istakao je, između ostalog, da je svečana priredba ujedno i prilika da se rukovodstvo škole zahvali svima koji su doprinijeli realizaciji bitnih projekata.

Uživali smo u bogatom i raznovrsnom kulturno-umjetničkom programu, u pjesmama Horske sekcije, u skeču, reviji frizura i mejkapu učenika škole uslužnih djelatnosti, zanimanje frizer i kozmetičar.

Svečanost je završena dodjelom zahvalnica učenicima i članovima kolektiva koji su dali svoj doprinos u radu škole.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.