58. godišnjica Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš (FOTO) *Arhiva

Aktivni članci 842 od 865, Arhivirani članci 2404 od 2419

Piše: prof. Amra Đečević

U petak, 19.aprila 2019.godine, Srednjoškolski centar “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš obilježio je 58.godišnjicu svog postojanja.

Tim povodom upriličene su brojne aktivnosti u kojima su učestvovali učenici i profesori naše škole. Organizovani su Dani otvorenih vrata za učenike devetih razreda osnovnih škola sa područja općine Ilijaš, sportska takmičenja i svečana priredba.

U okviru Dana otvorenih vrata, više od 120 učenika iz ilijaških osnovnih škola prisustvovali su pripremljenim prezentacijama, radionicama, izložbama i eksperimentima iz svih oblasti djelovanja naše škole.

U kabinetu biologije izložene su bogate i raznovrsne zbirke insekata, bodljokožaca i gmizavaca, skeleti vodenih životinja i herbarizirani primjerci biljaka. Prezentovane su brojne posjete atraktivnim lokalitetima, zaštićenim područjima, aktivnosti povodom obilježavanja važnih ekoloških datuma te reportaže sa školskih ekskurzija i studijskih posjeta.

U kabinetu fizike i hemije izvedeni su brojni eksperimenti i laboratorijske vježbe. Veoma zanimljivu prezentaciju Escape room pripremili su profesori engleskog jezika. Konstruktori na računaru na praktičnim primjerima ukazali su na primjenu računara u konstruisanju i proizvodnji.

Kozmetičari i frizeri su i ovaj put pokazali svoje umijeće u šminkanju, šišanju i oblikovanju kose, u izradi muških i ženskih frizura, dnevnih i svečanih.U holu škole priređena je izložba likovnih radova, kreativno aranžiranih paketića i sapuna izrađenih od prirodnih sastojaka. Solarna klupa, laserski prenos zvuka i vodenica, samo su neki od izloženih radova Kluba kreativaca mašinaca i učenika mašinske stručne škole.

Dani otvorenih vrata još jednom su potvrdili da ova škola ima šta da ponudi.Dobro opremljeni kabineti, široka lepeza zanimanja i izbornih područja, zastupljen stručni kadar, blizina stanovanja-razlozi su koji će učenike opredijeliti da upišu upravo ovu školu.

Povodom Dana škole održana je i svečana priredba. Prisutnima se obratio načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i čestitao Dan škole menadžmentu, direktoru, uposlenicima i učenicima. Posebne čestitke uputio je na postignutim uspjesima koji unapređuju obrazovni proces i svojim primjerom i djelom doprinose jačanju imidža škole.

Prigodnim govorom obratio se i direktor Amir Džafo. Istakao je, između ostalog, da je svečana priredba ujedno i prilika da se rukovodstvo škole zahvali svima koji su doprinijeli realizaciji bitnih projekata.

Uživali smo u bogatom i raznovrsnom kulturno-umjetničkom programu, u pjesmama Horske sekcije, u skeču, reviji frizura i mejkapu učenika škole uslužnih djelatnosti, zanimanje frizer i kozmetičar.

Svečanost je završena dodjelom zahvalnica učenicima i članovima kolektiva koji su dali svoj doprinos u radu škole.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.