Adem Ademović: Manipulacija žr*vama srebreničkog genocida *Arhiva

Info: Aktivni članci 433, Arhivirani članci 4170

U našu redakciju pristiglo je pismo koje prenosimo u cjelosti:

Dobar dan želim svima.

Na Google sam, ukucavajući ime i prezime svog rahmetli oca našao stranicu, ruskog porijekla, manipulatorsku. Naime na stranici se nalazi Baza podataka svih žr*ava srebreničkog genocida zajedno sa žr*vama ruskih dobrovoljaca u toku rata u Bosni i Hercegovini.

Prvo šta mi je zaparalo oči jeste to da je ovo ruska stranica koja svakako nije dobro došla a ni pozvana za Srebreničke žr*ve. Na istoj stranici Baza podataka sadrži sve generalije o žr*vama Srebrenickog Genocida, njihov datum rođenja datum smrti tj. 11.07.1995 i u opisu stoji, žr*ve juoslovenskog rata.

Kod mnogih žr*ava nalazi se i slika, a to odgovorno tvrdim jer u istoj sam pronašao i sliku svog oca i mnogih mojih po*inulih rođaka.

Stranica je osnovana 2011., a zadnji update napravljen je 2019. godine. U daljem istraživanju stranice nailazim na opciju “AKO ŽELIM ŽR*VAMA DA ZAPALIM SVIJEĆU” mogu to da uradim uz finasijsku naknadu. Znamo svi ko je sve u**jen u tom masakru da naši očevi ne zaslužuju drugi način iskazivanja poštovanje prema mrtvima tj. Paljenje svijeća uz finasijsku nadoknadu. Dalje na stranici se nalazi zadnja opcija doniranje novca na ime istih žr*ava na Ruski račun.

Gospodo u Vlasti, i mimo vlasti, svi dobri ljudi, molim Vas da se ovo i ovakvo skrnavljenje žr*ava spriječi. Meni kao sinu žr*ve, mog Babe i svim ostalim koji su žr*ve Genocida u Srebrenici ne treba ništa sem poštovanja prema žr*vama. Nismo ih uspjeli sačuvati žive u ratu, uradimo to da ih u Miru sačuvamo Mrtve. Uzalud su nam Trgovi žr*ava po čitavom svijetu i Sarajevu kada nismo u stanju postaviti stručnu, našu djecu u organizacijegdje bi ove podatke znali stručno štiti. Uzalud nam Cvjetovi Srebrenice, već odavno ne mirišu jer, isti se koriste samo u političke svrhe. Ne dozvolimo da naša djeca svjedoče tome da smo doživjeli civilizacijsko dno zato što ne možemo o mrtvima da brinemo na adekvatan način.

Ovim prozivam sve bez poštede na poziciji ili ne, SKLONITE PODOBNE I NESPOSOBNE SA POZICIJA. Evo ceha, jednog u nizu koji plaćaju naši mrtvi. Da njihove mrtve kosti prodaju kao na pijaci još Rusi.

Dali smo očeve za ovu državu, moramo je i mi napuštati, sutra ćemo djecu u svijet ispraćati i na kraju se zbog ne brige vlasti i odgovornih i stida koji dozvoljavamo nećemo biti u stanju Fatihu proučiti na mjestu gdje su naši nastradali. U*ijani samo zato što smo druge vjere i  što se drugačije zove. Moj otac je inače prije ratni invalid, u*ili su ga, djecu poslali u svijet, vucali ga po 3 masovne grobnice i sad kada je konačno svoju dušu skrasio u Potočarima treba još samo da ga neko prodaje kao roblje na internet portalu. Pa dokle Vam ide ljudskost Vi koji mislite da je Vlast Vaša Babovina i na ovakav način se ponašate.

Molim sve Policijske agnecije i sve ljude da se uključe u ovu sramotu. Svi na Vlasti koji na ovo ne raguju upravo su okrenuli 15 hiljada srebreničkih sinova protiv sebe.

Autor: Adem Ademović
Foto: Screenshot
Web Stranica: timenote.info, nekropole.info

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.