Adin Hasić iz Ilijaša proglašen za najboljeg akademca 36. generacije FMUP-a

BiHIlijaš

Na Policijskoj akademiji FMUP-a danas je promovirana 36. generacija akademaca Federalne uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, za čin policajac, njih 186, od čega 166 muškaraca i 20 žena.

Tim povodom, prisutnima se obratio federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara koji je čestitao polaznicima na postignutim rezultatima i uspješno završenom školovanju.

Važno je da zapamtite da ovim današnjim činom ne završava vaše školovanje, već započinje drugi vid usavršavanja. Policija se mora razvijati i mora ići ukorak s vremenom i sa sigurnosnim izazovima. Od vas se očekuje da radite kao tim, da štitite jedni druge kada treba, ali i da ne zaboravite da je vaša odgovornost pojedinačna, jer policajac ostaje policajac, bio u timu ili sam”, istakao je ministar Čampara.

Također je pohvalio nastavno osoblje Policijske akademije za sav dosadašnji trud i napore koje svakodnevno ulažu kako bi se održao kvalitet nastave na akademji.

Prisutnima se potom obratio šef Grupe za standardizaciju obuke na Policijskoj akademiji FMUP-a Željko Pejović koji je naveo da je ostvareni napredak u obuci očigledan i da je obuka koju su uspješno okončali kadeti osnovni temelj na kojem će graditi svoju karijeru. Također je istakao da biti policajac jeste privilegija, ali i velika odgovornost, jer se stečena znanja i vještine moraju kvalitetno primijeniti u suzbijanju svih oblika kriminala. Zatim se zahvalio pripadnicima Federalne uprave policije i kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova na podršci koju su pružali tokom školovanja ove generacije mladih policijskih službenika.

Nakon obraćanja gospodina Pejovića prisutnima se obratio predstavnik 36. generacije akademaca Adin Hasić. On se zahvalio federalnom ministru unutrašnjih poslova, kantonalnim ministrima i komesarima, kao i kantonalnim vladama, što su omogućili prijem novih policijskih službenika te tako ojačali policijske strukture u Federaciji BiH za novih 186 policijskih službenika.

Nakon prigodnih obraćanja akademcima su, u prisustvu visokih dužnosnika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave policije, kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova te roditelja, rodbine i prijatelja, uručene diplome o završenom školovanju.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.

Povezane Vijesti

Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.