FotoIlijaš

Akcija građana na sanaciji pješačkog mosta: U posjeti građanima Amar Dovadžija

Građani Balbegovića u MZ Ljubnići nakon niza neuspješnih apela i oglušivanja općinskih službi i općinskog načelnika Akifa Fazlića u dobrovoljnoj akciji krenuli su u sanaciju pješačkog mosta na rijeci Bosni.

PROMO

Naime, pješački most u Balbegovićima svakodnevna je trasa većini lokalnog stanovništva sa naglaskom na veliki broj djece koji svakodnevno koriste navedeni most na putu do škole. Vlasti Općine Ilijaš nikada nisu uložili napore i uzeli u obzir apele građana koji opravdano strahuju za vlastitu i sigurnost svoje djece.

Danas su građani na vlastitu inicijativu krenuli u rekonstrukciju daski pješačkog mosta, ali kako i samo kažu, ostaje strah od pokidanih sajli koje drže most. Uz sve napore koje sami ulažu, nisu u mogućnosti osigurati most u potpunosti te će ostati potreba za rekonstrukcijom mosta u skorije vrijeme.

U posjeti lokalnom stanovništvu danas je prisustvovao Dovadžija Amar kandidat za poziciju načelnika koji je saslušao lokalno stanovnoštvo te predstavio planove svog tima za naredne četiri godine te predstavio plan rekonstrukcije mosta.

Gradani su ideju o rekonstrukciji prihvatili sa oduševljenjem te u ugodnom razgovoru sa Dovadžijom razgovarali i o drugim planovima za razvoj lokalne zajednice.

5f8348a62bc30 5f8348b0f39e4 5f8348b6b04de 5f8348bc3a7e5

Povezani članci

Back to top button