Akcija nabavke stolica za tribine stadiona FK Unis iz Vogošće: US Soccer Education iz Denvera donirao 180 stolica *Arhiva

BiHDijasporaHumanostSport

U akciju nabavke stolica za tribine stadiona FK Unis iz Vogošće nedavno se uključila i američka sportska organizacija US Soccer Education iz Denvera koja je u prikladnoj sportsko-humanitarnoj akciji prikupila 2,380 dolara koje će biti dovoljne za nabavku 180 stolica. Direktor USSE, Sarajlija Murat Alibašić, koji je vodio ovu akciju dao nam je informaciju više: “ Naša organizacija koja pretežno okuplja talentovane fudbalere bh. korijena u Americi, osim sportskog aspekta ima i ovaj humanitarni u kojem se u raznim prilikama odazovemo na slične akcije. Bilo nam je zadovoljstvo pomoći jedan stari sportski kolektiv kakav je FK Unis, čija je sportska tradicija prepoznatljiva i u bosanskohercegovačkoj dijaspori. Zahvaljujući tome, za vrlo kratko vrijeme skupili smo 2,380 dolara i uplatili na račun kluba. Koristim priliku da se zahvalim svim našim donatorima iz Amerike, Kanade i Engleske koji su svojim donacijama pomogli da ovaj novac skupimo za dvije sedmice koliko je akcija trajala. Ovdje se neće zaustaviti naša saradnja s FK Unis s kojim imamo u planu da već idućeg ljeta u Vogošći organizujemo niz kulturno-sportskih manifestacija”.

O kompletnoj akciji nabavke stolica za stadion FK Unis više detalja rekao nam je mladi i poduzetni direktor FK Unis, Adnan Kantić: “Akcija nabavke stolica u organizaciji FK UNIS iz Vogošće ide odlično. Pored naših sportskih prijatelja iz US Soccer Educationa u nju su se uključili i mnogi bivši sportisti, navijači, prijatelji kluba, stanovnici Vogošće koji žive širom svijeta. Drago mi je da su prepoznali značaj ove akcije za FK UNIS, da su podržali naš rad, trud i zalaganje da Unisu vratimo stari sjaj. HVALA IM OD SRCA!!! Inače, prvobitno smo planirali da naše tribine okitimo s 500 stolica, međutim, akcija je krenula odlično, do sada smo skupili 700 i kako stvari sada stoje, do kraja ovog projekta uspjet ćemo doći do naše željene cifre od 1200 stolica.”

Svi oni koji su na bilo koji način emotivno vezani za FK Unis kompletna dešavanja u klubu te detalje vezane za akciju nabavke stolica mogu pratiti putem FB grupe F.K.”UNIS” VOGOŠĆA (Facebook ).

Također, potencijalni donatori koji žele pomoći svojim direktnim uplatama od 20 KM za jednu stolicu, mogu to učiniti putem računa: Udruženje Fudbalski klub UNIS, za uplate iz Bosne i Hercegovine; 3389002200972981 UniCredit Bank dd Mostar, za donacije iz inostranstva ; IBAN BA393387304839027358, SWIFT UNCRBA22, UniCredit Bank dd Mostar.

Namik Alimajstorović
BHDINFODESK – BIRMINGHAM

TAGOVI:
/ /
Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.