Akcija uređenja mezarja na Koritima kod Ilijaša *Arhiva

Ilijaš

Na Koritima kod Ilijaša mještani su organizovali i sproveli akciju uređenja lokalnog mezarja. Organizator i inicijator ovog projekta je Hasib Bešlija (Brko).

Uz pomoć komšija koji su se pridružili akciji većina posla je urađena. Ostalo je još dosta toga ali možemo biti zadovoljni uspjehom akcije.-prenosi nam Inel Bešlija, inače jedan od učesnika u ovoj akciji .

Od Inela Bešlije smo  također dobili informaciju da je uz pomoć mještana koji su finansijski učestvovali u ovoj akciji skupljajući po 20 KM  veliki dio novca Općina Ilijaš izdvojila za ovaj projekat, a radi se o sumi  od 1500 KM.  Moramo napomenuti da  nije sve gotovo i da je ovo jedan dio posla koji treba uraditi kako bi se kompletiralo uređenje mezarja. Načelnik Općine gosp. Akif Fazlić obećao  je dodatna sredstva na proljeće kako bi se uređenje ovog mezarja kompletiralo.

Na slikama ispod možete vidjeti rezultat akcije.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa Korita Ilijaš@Facebook@Preuzeto.
Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.