Akcija uređenja mezarja na Koritima kod Ilijaša *Arhiva

Info: Aktivni članci 552, Arhivirani članci 4683

Na Koritima kod Ilijaša mještani su organizovali i sproveli akciju uređenja lokalnog mezarja. Organizator i inicijator ovog projekta je Hasib Bešlija (Brko).

Uz pomoć komšija koji su se pridružili akciji većina posla je urađena. Ostalo je još dosta toga ali možemo biti zadovoljni uspjehom akcije.-prenosi nam Inel Bešlija, inače jedan od učesnika u ovoj akciji .

Od Inela Bešlije smo  također dobili informaciju da je uz pomoć mještana koji su finansijski učestvovali u ovoj akciji skupljajući po 20 KM  veliki dio novca Općina Ilijaš izdvojila za ovaj projekat, a radi se o sumi  od 1500 KM.  Moramo napomenuti da  nije sve gotovo i da je ovo jedan dio posla koji treba uraditi kako bi se kompletiralo uređenje mezarja. Načelnik Općine gosp. Akif Fazlić obećao  je dodatna sredstva na proljeće kako bi se uređenje ovog mezarja kompletiralo.

Na slikama ispod možete vidjeti rezultat akcije.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: Korita Ilijaš@Facebook.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.